להפוך מילוי מקום להזדמנות לימודית עם משחקים ובינה מלאכותית

לאחרונה מצאתי את עצמי נכנס למילוי מקום בכיתה שאינני מכיר. במקרים כאלה, בדרך כלל יש צורך לחשוב על דרכים יצירתיות לשבור את הקרח וליצור עניין. במקרה הזה, הבחנתי שהתלמידים היו עסוקים במשחקים בנייד שלהם. במקום להיאבק בזה, החלטתי להפוך את הנטייה שלהם ליתרון: לשאול אותם אם הם רוצים לייצר משחק משלהם.

איך זה קרה?

הצעתי להם שנשתמש בכלי מבוסס בינה מלאכותית ליצירת משחקים. ההצעה התקבלה בהתלהבות, ויחד פתחנו כלי לבניית משחקים מבוססי AI דרך claude.ai. תוך כדי עבודה, ביצענו התאמות ושאילתות שונות כדי ליצור משחק מותאם אישית שמתאים לתחומי העניין שלהם.

התהליך היה מרתק. ראינו איך רעיונות פשוטים הופכים לתוצרים ממשיים, ובעבודה משותפת שיפרנו ושכללנו את המשחק. השיא היה כשביקשתי מהבינה המלאכותית ליצור פרומפט סופי ליצירת המשחק שגיבשנו, כך שכל תלמיד יוכל להתאים אותו לצרכיו ולהמשיך לפתח אותו בעצמו.

מה יצרנו?

המשחק שיצרנו הוא משחק HTML בסגנון חללית, מותאם לנייד, הכולל שלושה כפתורי שליטה בצד שמאל למטה (סיבוב שמאלה, ימינה ותנועה קדימה) וכפתור ירי בצד ימין למטה. במשחק, יש מערכת רמות שבה כל 200 נקודות עולים רמה, האויבים גדלים ומהירותם עולה. דמות השחקן היא חללית ירוקה משולשת, והמשחק מציג ניקוד ורמות בזמן אמת.

תוצאה סופית

למזלנו Cloude יודע לייצר ישירות קישור לשימוש במשחק באופן מיידי וזה המשחק

הפרומפט לשימוש עתידי:

ראיתי שכמה תלמידים רצו לקחת את המשחק למקומות אחרים ולעצב אותו באופן עצמאי, אז ביקשתי מהב"מ לרשום לי פרומפט אחד לייצר את המשחק אחרי כל השינויים שביצענו עד לנקודה זו וזה מה שקיבלנו:

"צור משחק HTML בסגנון DOOM המותאם לנייד עם שלושה כפתורי שליטה בצד שמאל למטה (סיבוב שמאלה וימינה עם כפתור תנועה קדימה ירוק באמצע) וכפתור ירי אדום בצד ימין למטה. המשחק צריך לכלול מערכת רמות שבה כל 200 נקודות עולים רמה, כאשר האויבים מתחילים בגודל 20 פיקסלים וגדלים ב-10 פיקסלים בכל רמה, ומהירותם עולה בהתאמה. מהירות תנועת השחקן צריכה להיות 4 יחידות, עם אויבים צבעוניים שרודפים אחרי השחקן, כדורי ירי צהובים, ושחקן ירוק בצורת חללית משולשת שמקבל 10 נקודות לכל פגיעה באויב. הממשק צריך להציג ניקוד באדום למעלה, רמה נוכחית בצהוב, והודעת סיום עם ניקוד ורמה סופית. המשחק צריך לכלול רקע שחור, למנוע גלילת מסך, להתאים אוטומטית לגודל המסך, לתמוך במגע מרובה נקודות ולהשתמש ב-Canvas לרינדור המשחק."

כך יוכלו התלמידים פשוט להעתיק את הפרומפט ולהמשיך לפתח את המשחק באותן אישי.



לסיכום

התהליך הוכיח לי שוב שלפעמים, במקום להילחם בתשוקות של התלמידים, אפשר לנתב אותן למשהו חיובי וחינוכי. העבודה על המשחק לא רק סחפה אותם, אלא גם חשפה אותם לכלים חדשניים ופתחה עבורם דלת לעולם של יצירה דיגיטלית. מי יודע, אולי אחד מהם יהפוך למפתח המשחקים הבא!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

חשמל, סימולציה ומה שבינהם

הכל עניין של נקודת מבט

גלגולי אנרגיה בשלוש שניות